Divendres, 16 De Abril De 2021
Plaça de l'Ajuntament, s/n (Senterada), Senterada - 25514
Telèfon: 973-661762 Fax:

Itineraris

12/09
2016

ItinerarisIr a rutes a Peu del Pallars Jussà
Rute a Peu - El dolmen de la Casa Encantada

El dolmen conegut amb el nom de "la Casa Encantada" es tracta d'una construcció funerària megalítica formada per grans lloses en forma de trapezi que encara conserva totes les pedres al seu lloc. Situat a una alçada propera als 1.400 metres, el dolmen està, si fa o no fa al límit habitable de les valls dels Pirineus, tot i que n'hi ha d'altres situats, encara, a més alçada.
Com a indret sagrat on havien de reposar els morts. La seva ubicació no devia ser fruit de la casualitat, sinó més aviat el contrari; construït al capdamunt de la serra de Comillini, just davant dels pics de Filià, la pica de Cerví, el Corronco i amb una visió privilegiada de la vall Fosca i el Montsent, la Casa Encantada està a les portes de la terra de les grans muntanyes que és el Pirineu axial.

FITXA TÈCNICA
Punt dinici: Cadolla
Punt final: Dolmen de la Casa Encantada
Recorregut: Cadolla - Casa Encantada
Distància: 3,2 km (només anada)
Desnivell: 440 m (només anada)
Durada: 1:30 hores (només anada)
Dificultat: Nivell 2
Es tracta d'un camí una mica enrevessat, seguiu en tot moment les marques grogues que indiquen la direcció correcta.

Descarrega l'Intinerari per a més informació

 

Ir a rutes 4x4 del Pallars Jussà
Rute 4x4 - Serra de Camporan i Estall

La serra de Camporan i Estall forma part del conjunt de serres que delimiten la conca del Pallars Jussà per la part de ponent i, alhora, uneixen els dos Montsecs amb els grans Pirineus. Aquesta serra comença al nord del Pui de Lleràs, just al coll de Serradell, i es decanta cap a lest formant un arc que tanca la vall de Serradell. Com a tota la zona, a la serra de Camporan shi troben grans parets de conglomerats formant vertiginoses agulles, penya-segats i baumes com al barranc dEnserola que, gairebé al final de litinerari, deixarà a més dun bocabadat. De vegetació soferta i amb els boscos concentrats a les raconades més obagues, aquí el veritable tresor vola pel cel i sanomena trencalòs.
Aquest gran ocell rapinyaire en perill dextinció tan sensible a la presència de lhome encara manté en aquest laberint de serres i barrancades algun refugi prou amagat on poder sobreviure.

FITXA TÈCNICA
Punt dinici: Senterada
Punt final: N-260, a la cruïlla dErinyà i Serradell
Recorregut:
Senterada - El Burguet - Cérvoles - Sant Roc - serra de Camporan - Taula dEnserola - Sant Isidre - Carretera de Serradell
Distància: 24,8 km
Desnivell: 650 m
Dificultat: Itinerari llarg. A partir de Cérvoles les pistes són molt poc transitades i en alguns trams només es poden fer en vehicle tot terreny.

Descarrega l'Intinerari per a més informació

 

Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web